Menu Zoeken

header_scholen

Een veilige en gezonde leefomgeving

Schoolgaande kinderen en studenten moeten kunnen spelen, werken, leren en studeren in een veilige en gezonde schoolomgeving. Het is bekend dat in een groot deel van de scholen het binnenklimaat niet optimaal is. Het eindrapport van het Landelijke Coördinatieteam Ventilatie op Scholen laat zelfs zien dat bij één derde van de scholen de ventilatie niet in orde is. Ventilatie gaat verder dan een paar ramen open zetten zoals dat bij oude gebouwen nog veel gebeurt.

Geïntegreerde regeling

De luchtbehandelingssystemen van Rosenberg Klimaattechniek kunnen volautomatisch ventileren, filteren, verwarmen en koelen. De Priva regelaar communiceert met de CO2 sensoren in de klasgebouwen en past traploos de ventilatieluchthoeveelheid aan. Daarnaast kan de Priva regelaar moeiteloos communiceren met CV ketel, warmtepomp of zelfs het gebouw beheerssysteem.  De systemen zijn benaderbaar door middel van Web access en kunnen door middel van een touch screen controller worden bediend.

Laag gewicht ideaal voor 1 op 1 vervanging

Het hoge gewicht van een luchtbehandelingskast kan een belemmering zijn bij het bepalen van de juiste plaats. Met name in de vervangingsmarkt of monumentale gebouwen is dit vaak een probleem. De luchtbehandelings-kasten van Rosenberg zijn tot 40% lager in gewicht t.o.v. metalen kasten.

Levering in onderdelen met samenbouwservice mogelijk

In bestaande gebouwen is het soms onmogelijk om zonder hak- en breekwerk luchtbehandelingskasten in een opstellingsruimte te plaatsen. De Liberty luchtbehandelingskasten worden standaard samengebouwd geleverd, maar kunnen ook volledig in onderdelen worden geleverd. Hierdoor is de kleinste doorgang altijd groot genoeg om de onderdelen in de opstellingsruimte te krijgen. Ons kundige samenbouwteam bouwt de kast ter plaatse op en garandeert daarmee een optimale werking.

Vervanging of  Retrofit?

Vaak kan een luchtbehandelingskast die op de nominatie staat om vervangen te worden door een Retrofit nog jaren mee. Dit levert vaak zelfs lagere energiekosten en een verbeterd energielabel op. Wij hebben hiervoor oplossingen op maat die door onze servicedienst ter plaatse ingebouwd kunnen worden.

Laag energieverbruik

De Liberty luchtbehandelingskasten van Rosenberg blinken uit in hun lage energieverbruik. De isolatiewaarden T1/TB1 staan garant voor een minimaal warmteverlies en geen condensvorming. Warmteterugwinning tot 90% in combinatie met energiezuinig EC ventilatoren zorgt voor een energieklasse tot A+.

12 jaar garantie, want duurzaam duurt het langst

Standaard krijgt u 12 jaar garantie op de omkasting als bewijs dat wij geloven in een lange levensduur van meerdere decennia. Verlenging van de garantie behoort tot de mogelijkheden. Wij geloven ook in de circulaire economie en participeren met onze Liberty kunststof luchtbehandelings-kasten in het WeCycle recycling programma. Hierin wordt gestreefd naar een 100% nuttige toepassing van het product. 80% is geschikt voor materiaalhergebruik en 17%  voor energieterugwinning.  Samen goed voor 97% nuttige toepassing.

Snelselectie voor budgetbepaling 

Wij hebben een Calculatietool ontwikkelt die in 4 eenvoudige stappen een eerste indruk geeft van investeringskosten, energieverbruik en afmetingen. Luchtbehandeling is maatwerk en bijna elke school is weer anders. Wij komen graag uw gebouw opnemen en de mogelijkheden bespreken. 

Kenniscentrum

Ons kenniscentrum heeft als hoofddoel om onze interne organisatie en daarmee indirect onze klanten zo goed mogelijk te bedienen bij complexe vraagstukken. Daarnaast heeft het kenniscentrum ook zitting in branche-organisaties zoals: TVVL, VLA, Eurovent en Evia om zo onze kennis te delen en te streven naar beter binnenklimaat voor iedereen.