Zonnepanelen - De Energie-investeringsaftrek EIA 2022

De Energie-investeringsaftrek EIA 2022

Klimaatinstallaties met een Eurovent energielabel A komen ook dit jaar in aanmerking voor de Energie-investeringsaftrek. Dit betekent dat de belastingdienst meebetaalt aan de aanschaf van klimaattechnische apparatuur in uw bedrijf. Maar dat is niet de enige winst. Omdat u minder energie verbruikt, krijgt u een lagere energienota. Kortom, dubbel voordeel! Wanneer u als ondernemer gebruik maakt van de EIA kunt u 45,5 % van de investeringskosten van in dit geval de luchttechnische apparatuur aftrekken van de fiscale winst, bovenop de gebruikelijke afschrijving. Zo betaalt u minder inkomsten- of vennootschapsbelasting.

 

Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland vindt u de Energielijst 2022. In de energielijst staan alle bedrijfsmiddelen die in aanmerking komen voor de EIA. Ook vindt u er informatie over de werking van de regeling en kunt u zich via de website aanmelden voor de EIA-nieuwsbrief. Daarnaast omvat de website het digitale aanmeldingsformulier.

Luchtbehandelingskasten met een Eurovent energielabel A vindt u terug onder nummer 21081. Meer weten? Neem contact op met uw accountmanager of Maurice van der Voort: Maurice@rosenberg.nl