Ons kenniscentrum

Het Kenniscentrum verzamelt, ontwikkelt en deelt kennis met relaties van Rosenberg op het gebied van installatietechniek, luchtbehandelingstechniek, regeltechniek en wetgeving voor toepassingen in de industrie, kantoren, zwembaden en gestapelde woningbouw.

Kennis en ervaring

eurovent certificaat kwaliteit

Het Kenniscentrum beschikt over consultants met gezamenlijk meer dan 100 jaar branche-ervaring. Zij nemen actief deel aan technische werkgroepen in organisaties zoals Binnenklimaat Nederland, TVVL en Eurovent. Ze weten technisch van de hoed en de rand maar zijn ook goed op de hoogte van de geldende wetgeving zoals EU verordeningen, het bouwbesluit en de nieuwe omgevingswet die naar verwachting in 2022 in werking treedt.

Deze kennis is ook voor u beschikbaar. Wij vertalen graag uw klimaatwensen naar technische eisen. Hierbij maken wij bijvoorbeeld gebruik van het PVE gezonde kantoren en zorgen wij op deze manier voor oplossingen en maatwerk, hetgeen wij u kunnen aanbieden dankzij onze eigen productiefaciliteiten.

 

Wij kunnen maatwerk voor u verzorgen met de door ons geleverde geïntegreerde regeltechniek.

Wij adviseren u van gezonde oplossingen waarbij er tevens rekening wordt gehouden met het reduceren van eventuele toekomstige aerogene besmettingen. Wij bespreken de uitkomsten van deze berekening, op basis van het Wells-Riley model, graag met u en kunnen u voorzien van een passend en concreet advies.

kenniscentrum c02 concentratie
kenniscentrum c02 concentratie

Life Cycle Cost analyse ook voor zwembaden

Wanneer er gezonde technische eisen gesteld zijn, realiseren we deze vervolgens tegen de laagst mogelijke gebruikskosten. Een kunststof luchtbehandelingskast met een Eurovent energie label A is een goed begin voor uw duurzame en energiezuinige project. Om zeker te weten wat voor uw project de meest geschikte uitvoering is, geeft een Life Cycle Cost berekening veel zekerheid. Zo is eenvoudig tot drie verschillende luchtbehandelingskasten per berekening met elkaar te vergelijken op energie-, onderhouds- en investeringskosten.

 

Wij beschikken over Life Cycle Cost berekeningen voor kantoren en utiliteit, maar ook over gespecialiseerde berekeningen voor zwembaden waarmee wij uw luchtbehandelings-systeem kunnen ontwerpen, selecteren en toetsen aan de nieuwe Bhvbz. Dit nieuwe Besluit hygiëne & veiligheid badinrichtingen & zwemgelegenheden stelt voor het eerst stevige eisen aan de luchtkwaliteit. De waarde voor trichlooramine in de lucht mag maximaal 0.5 mg/m3 bedragen. Het is met deze nieuwe wetgeving voor het eerst dat de luchtkwaliteit in de zwemzaal onderdeel wordt van toetsbare voorschriften. De meest slechte locatie in de zwemzaal is hier maatgevend. Dit houdt ook in dat de kwaliteit en gelijkmatigheid van de luchtverdeling veel belangrijker gaat worden.

zwembad LCC energiebesparing
Voor ons overdekte zwembad in Norg hebben we gekozen voor twee luchtbehandelingskasten van Rosenberg. Zowel de kast voor de luchtbehandeling van de zwemzaal, als de kast voor de luchtbehandeling in het kleedkamer gedeelte staan op het platte dak van het zwembad. Een belangrijke reden om voor Rosenberg te kiezen was daarom dat de volledige behuizing uitgevoerd is in kunststof en derhalve geen last krijgt van corrosie. We zijn heel tevreden over zowel de goede prestaties, als het lage energiegebruik van beide kasten. Wat we ook erg hebben gewaardeerd is dat we een bezoek aan de fabriek hebben mogen brengen ten tijde van de productie van de LBK voor de zwemzaal. Dat was erg informatief. Al met al: het is prima samenwerken met Rosenberg!
Joost Veenema, Manager Molenduinbad Norg

Zwembaden en omgevingswet

Onze regelingen houden nu al rekening met de nieuwe Bhvbz (onderdeel van de omgevingswet) en geven extra aandacht aan luchtkwaliteit en luchtverdeling. De volgorde regeling voor ventilatiedebiet, verwarming en bypass is maximaal energiezuinig.

 

Ook als lid van de Expertgroep Zwembaden delen wij graag onze kennis om tot duurzame klimaatoplossingen van klasse te komen. Nieuwsgierig hoe we dit doen vanuit de omgevingswet? Bekijk dan hier it nieuwe praktische handboek uitgegeven door de Expertgroep Zwembaden van Envaqua. Liever een papieren versie van dit handboek? Neem dan contact op met uw accountmanager of met Ir. Gertjan Middendorf, Manager van ons Kenniscentrum.

Kunststof SCREENSHOT kenniscentrum Screenshot centrifugaalkunststof

Opbouw stuursignaal bij afnemende warmtevraag

zwembadklimaat

Contactpersonen

Ir. Gertjan Middendorf

Manager Kenniscentrum

06 30 96 60 04

email

Zwembadtechniek

Life Cycle Cost analyse

Installatietechniek

Corona en ventilatie

Wetgeving

Ing. Kees van Haperen

Consultant Kenniscentrum

030 274 82 82

email

Eurovent

Productontwikkeling

Luchtbehandeling

Ing. Dennis van Eck

Engineering

06 55 16 39 28

email

Eurovent certificering

Productontwikkeling

Regeltechniek

Jeroen Peek

Regeltechniek

06 53 54 48 56

email

Priva software en schema’s

Hydraulische schakelingen

Warmte- en koudeopwekking

Warmtepompen

Ing. Duncan Reiche

ICT

030 274 82 82

email

Selectiesoftware RoCalc

Netwerk security

AVG beheer

AutoCAD