Liberty Zorg

Zo veelzijdig en complex als de zorgsector kan zijn, zo divers en specifiek zijn de wensen en variaties op het gebied van luchtbehandeling. Met onze Liberty luchtbehandelingskasten kunnen wij uw wens vertalen naar technische oplossingen zonder concessies te doen aan kwaliteit.

Ons ontwerp uw voordeel

Een volledig gladde PET binnenwand, dubbele hygiënische (VDI 6022) afdichting, maximale lekdichtheid (L1), 70 mm wanddikte en een hoge corrosiebestendigheid zijn basiseigenschappen die onze Liberty luchtbehandelingskasten zo geschikt maken voor de zorgsector.

Project specifieke oplossingen

Zo veelzijdig en complex als de zorgsector kan zijn, zo divers en specifiek zijn de wensen en variaties op het gebied van luchtbehandeling. Met onze Liberty luchtbehandelingskasten kunnen wij uw wens vertalen naar technische oplossingen zonder concessies te doen aan kwaliteit.

klimaattechniek luchtbehandelingskast met twin coil wtw

Onze medische luchtbehandelingskasten worden vaak voorzien van:

 • Twin coil warmte terugwinning
 • Bevochtingssecties
 • Hoogwaardige en specifieke filtering zoals actief koolstof en Hepa
 • Lege secties voor reiniging tussen de componenten
 • Speciale hygiëne lekbakken conform VDI 6022
 • Priva regeling die aansluit op het bestaande Priva Netwerk.
klimaattechniek luchtbehandelingskast met twin coil wtw

Echt duurzaam

De duurzaamheid van de luchtbehandelingskast borgen wij met 12 jaar garantie zonder voorwaarden en zonder kosten op de omkasting. Ook in de materiaalkeuze gaan kwaliteit en duurzaamheid hand in hand. Lees meer over duurzaamheid.

Priva Blue ID regeling

De regeling (Priva Blue ID) zorgt ervoor dat de luchtbehandelingskast een onderdeel van een goed werkend systeem wordt. Afhankelijk van eisen aan de ruimtecondities kan er worden geregeld op luchthoeveelheid, druk, ruimtetemperatuur, buitenluchttemperatuur, relatieve vochtigheid en CO2. De regeling is Modbus en BACnet compatible. Meer weten over regeling.

Wij maken het passend

Onze standaard kastmaten zijn geschikt voor luchthoeveelheden van 1.000 m³/h tot ruim 100.000 m³/h. In het ontwerp kunnen wij rekening houden met de beschikbare ruimte ter plaatse. Mocht de luchtbehandelingskast te groot zijn om te vervoeren of te plaatsen, dan kunnen wij ook op locatie samenbouwen.

“Wij zijn zeer tevreden over het traject van aanvraag tot en met levering en ter plekke samenbouwen van de luchtbehandelingskast door Rosenberg. De keuze voor een kunststof omkasting is een weloverwogen beslissing geweest i.v.m. de hygiëne en corrosiebestendigheid in een ziekenhuis omgeving.``
Jelle Wagenaar, Technisch Beheer En Onderhoud

Hygiënisch volgens VDI 6022

Deze Duitse hygiënenorm beschrijft precies waar een luchtbehandelingskast aan moet voldoen. De Liberty luchtbehandelingskasten voldoen standaard aan de meeste eisen en kunnen naar wens volledig conform VDI 6022 worden geconfigureerd.

binnenklimaat ziekenhuizen operatiekamers

Hygiënisch ontwerp met lage exploitatiekosten

Het luchtbehandelingssysteem is een belangrijk onderdeel van het gehele pakket aan maatregelen gericht op infectiepreventie. Bij een operatieafdeling waar een zekere druk hiërarchie heerst om postoperatieve wondinfecties en contaminatie door ziektekiemen te voorkomen is stabiliteit van de luchthuishouding, filterklasse en luchtdichtheid van het luchtbehandelingssysteem cruciaal. Een aan de vuile zijde uitneembaar ePM1≥90% filter is de basis filterklasse en meestal aangevuld met een HEPA filter in het kanaal of boven het inblaasrooster. Naast de hoge (hygiënische) kwaliteitseisen hebben exploitatiekosten door energieverbruik en onderhoud een hoge prioriteit bij de selectie van luchtbehandelingssystemen. Wij streven naar de hoogst haalbare hygiëne door de juiste materiaalkeuze, een ingenieus ontwerp en écht vakmanschap tijdens het productieproces.

Specifieke voordelen

 • Volledig vlakke PET binnenoppervlakte waardoor kiemen zoals MRSA vrijwel geen kans hebben.
 • Dubbele duurzame hygiënische afdichting op panelen en toegangsluiken, voorzien van hygiënecertificaat en met een zeer lage luchtlekkage (L1).
 • Sloten met overdruk beveiliging weggewerkt in inspectieluik en stijl waardoor een gladde hygiënische binnenwand blijft (VDI 3803).
 • Geen kans op condensatie en vochtvorming op ongewenste plekken door hoge isolatiewaarden (T1/TB1).
 • Geluiddempers voorzien van hygiene-certificaat (uitneembaar).
 • Filters aan de vuile zijde uitneembaar.
 • Hoge mechanische sterkte (D1) hierdoor bij hoge systeemdruk minimale vervorming/lekkage.
 • Toepassing van hoogwaardig corrosiebestendige materialen (kunststof of RVS316) en hygiënische componenten. 
 • Configuraties met optimale bereikbaarheid of reinigbaarheid aan beide zijden van de componenten zijn mogelijk.
 • Reinigen/desinfecteren met chloor of waterstofperoxide is mogelijk.

Producteigenschappen

Standaard RVS 304 filterraam

RVS INOX 316 filterraam

kunststof inspectiepaneel met geintegreerd slot

Koudebrugvrije sloten

kunststof paneel 70 mm dubbele afdichting T1 TB1

Dampdicht paneel met dubbele afdichting

geintegreerde regeling priva blue id

Priva regelaar met bus-connectivity

reinigbaarheid kunststof luchtbehandelingskasten hygienisch

Vlakke composiet/PET binnenwand

gecoate wisselaar Marothaan epoxy gietvloer

Composiet eenvoudig reinigbare lekbak