pexels felix mittermeier 957024 bw

Duurzaamheid

Kunststof luchtbehandelingskasten, een duurzaam kwaliteitsproduct. Duurzaamheid is voor ons een kernthema, waarop we niet bezuinigen. 

In tegendeel: wij streven naar de hoogst haalbare kwaliteit. Duurzaamheid en kwaliteit gaan bij ons hand in hand. Overal waar het technisch, ecologisch en economisch verantwoord en haalbaar is, gebruiken we gerecyclede en hernieuwbare grondstoffen – en dat aandeel zien wij de komende jaren graag groeien. Meer weten over hoe wij streven naar circulariteit?

Lange levensduur met lage onderhoudskosten

Onze luchtbehandelingskasten gaan langer mee. Dat constateren wij en dat zien onze klanten ook. Daarnaast is het niet nodig dat de kasten om de zoveel jaar opnieuw gecoat worden aan de binnenkant. Daarnaast geeft Rosenberg 12 jaar garantie op de kunststof omkasting.



Verven of galvaniseren is niet nodig

De meeste metalen gaan bij bloostelling aan de omgeving onmiddellijk roesten. Een natuurlijk proces wat tegengegaan wordt door onnatuurlijke coating of milieubelastend galvaniseren of verzinken. Kunststof is door en door corrosiebestendig en heeft dus geen oppervlaktebehandeling nodig. Een belangrijk voordeel voor het milieu.

54% lagere Carbon Footprint

Uit een onderzoek van het EuCIA blijkt dat de Carbon Footprint van composieten 54% lager is dan die van aluminium en staal. Dit komt doordat er voor de productie minder fossiele grondstoffen nodig zijn en het productieproces beduidend minder energie vraagt. Daarnaast werkt het aanmerkelijk lagere gewicht door in de hele keten van productie, transport, benodigde constructie etc.

 54% lagere Carbon Footprint

   

Cradle to cradle binnenwand uit gerecycled afvalplastic

Cradle to cradle binnenwand uit gerecycled afvalplastic

De volledige binnenwand is voorzien van PET folie. Deze hygiënische folie is nu al tot 80% gemaakt  van granulaat van gerecycled (PCR) PET consumenten en industrieel afval.  Conform wetgeving (EC) 1935/2004 en (EU) No 10/2011. Het hoogwaardig hergebruiken van afvalplastic als grondstof voor een technologisch eindproduct past binnen de cradle to cradle filosofie. Klik hier voor de leveranciersverklaring.

Recyclebaarheid van composieten

Na een langere levensduur laten composieten zich uitstekend verwerken als grondstof voor de vervaardiging van beton. Hier komen de gunstige eigenschappen als stevigheid en laag gewicht ook weer naar voren.

Samenwerking met Stichting OPEN

Voluit heet OPEN: Stichting Organisatie Producentenverantwoordelijkheid E-waste Nederland (OPEN). En namens alle producenten en importeurs van elektrische apparaten in Nederland zijn wij vanaf 1 maart 2021 verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van e-waste. Ons doel is om de wettelijke inzameldoelstelling van 65% te behalen én e-waste circulair te maken. Alleen samen kunnen we deze ambitie realiseren.

Om de gestelde doelstellingen te bereiken is massa nodig: zowel qua inzet als qua financiering. Stichting OPEN werkt nauw samen met ketenpartners. Stichting OPEN is vanaf 1 maart 2021 volledig operationeel en neemt dan de invulling van de wettelijke producentenverantwoordelijkheid op zich.

Stichting OPEN. E-waste opgelost.