Categorie
kantoren

Strijp-S kent een lange en indrukwekkende historie welke teruggaat naar 1916 toen Anton Philips de eerste fabriek op Strijp-S liet bouwen, een glasfabriek voor peertjes. Later volgden nog vele imposante ontwikkelingen zoals het Philips Natuurkundig Laboratorium, Hoge Rug, Klokgebouw, Ketelhuis, Machinekamer en Veemgebouw.

 

BOLD verbindt een A-kwaliteit nieuwbouwkantoor met het dynamische Strijp-S. BOLD staat door zijn prominente ligging op de kop van Strijp-S in de spotlight en is het focuspunt van een bruisend centrum. BOLD is het kantoorgebouw dat zich kenmerkt door hoogwaardige architectuur, transparantie en openheid gecombineerd met het rauwe/industriële randje van Strijp-S. BOLD staat voor durven; uitdagingen aangaan, kansen grijpen en voorop durven lopen.

 

  • Het gebouw voldoet aan de geldende energieprestatie-eisen;
  • Klimaatklasse A;
  • Gebouw is aanpasbaar t.b.v. eventuele functiewijzigingen in de toekomst;
  • Gemiddelde GPR-gebouw score van minimaal 7,5 over de vijf thema’s energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteiten en toekomstwaarde;

 

In nauwe samenwerking met HOMIJ Technische Installaties Eindhoven, heeft Rosenberg de A+ label luchtbehandelingskast ontworpen waarbij de techniek zoals stoombevochtiging en appendages voor koelen en verwarmen in de LBK wordt ingebouwd zodat er een soort technische ruimte is ontstaan.

 

De luchtbehandelingskast is voorzien van een sorptie warmtewiel en verplaatst 2 x 61.000 m³/h (toe- en afvoer). De LBK is bijna 4,5 meter hoog en breed en heeft een lengte van ruim 7 meter. Ondanks deze gigantische afmetingen en luchthoeveelheden weegt de kast maar 7.500 kg.