De Groene Kaap in Rotterdam

Categorie
Gestapelde woningbouw

De Rotterdamse wijk Katendrecht geldt sinds jaren als één van dé hotspots van Rotterdam. Het gebied is nu nog volop in ontwikkeling maar over een paar jaar is het Rijnhavendistrict te vergelijken met de Londense Docklands of het Meatpacking District in New York. Het voormalige havengebied wordt omgevormd tot een aantrekkelijke stadswijk. In het entreegebied van Katendrecht ontwikkelt en bouwt Stebru De Groene Kaap; 450 nieuwbouw huur- en koopwoningen in vier stoere havengebouwen met vijf torens die met elkaar verbonden worden door hoven, loopbruggen en daktuinen.

 

In 2020 leverden wij vijf complete luchtbehandelingskasten in speciale Cera Systeem uitvoering voor de gestapelde woningbouw. Het CERA Systeem is een nieuw ventilatieconcept voor toepassing in de gestapelde woningbouw. In de woning komt een stille en compacte CERA unit te hangen welke door middel van regeltechniek communiceert met de centrale luchtbehandelingskast op het dak. Op deze manier wordt er gedurende de hele dag en nacht verse lucht in de woningen gebracht op basis van lokale CO2 metingen.

 

Voor het project De Groene Kaap in Rotterdam heeft Rosenberg vijf luchtbehandelingskasten geleverd. Elke woontoren heeft zijn eigen centrale luchtbehandelingskast welke communiceert met de CERA unit die in elke woning hangt. Een uniek ventilatiesysteem waarin Rosenberg berekeningen maakt en de luchtbehandelingskast ontwerpt teneinde een zo laag mogelijke EPC te bereiken.