Liberty luchtbehandeling op Breeam gebouw Grozette

Categorie
Industrie

De nieuwe productiefaciliteit van Grozette in Woerden is afgelopen week voorzien van onze kunststof Liberty luchtbehandelingskasten. Grozette verwerkt al sinds 1963 kaas tot verse en droge strooibare kaasproducten voor retail, foodservice en industrie in verschillende snij- en verpakkingsvormen. Op dit moment exporteert Grozette naar 30 landen wereldwijd en zijn er 115 medewerkers werkzaam.

 

Duurzaam bouwen volgens BREEAM-methodiek
Grozette heeft de ambitie om het Outstanding certificaat te behalen. Daarom is er een aanzienlijk aantal duurzame maatregelen meegenomen in het ontwerp. Het meest innovatieve element is de klimaatbeheersing in samenwerking met de droog productielijn. De warmte – koude balans is zo uitgelegd dat de energie die vrijkomt om de opslag te koelen gebruikt wordt om kaas te drogen. Door zorgvuldige selectie van luchtbehandelingskasten met een lage luchtsnelheid blijven de energie- en onderhoudskosten duurzaam laag.

 

Kunststof luchtbehandelingskasten

Dankzij een lange en waardevolle samenwerking met Engie Refrigeration op het gebied van luchtbehandeling in de kaasproductie mochten wij ook Grozette voorzien van 5 kunststof luchtbehandelingskasten van 5.000 m³/h, 50.000 m³/h, 70.000 m³/h, 32.000 m³/h, en 2 x 18.000 m³/h. De hoge luchtvochtigheid in combinatie met een zeer corrosieve lucht is voor de Liberty kasten geen probleem. Kunststof kan niet roesten en de kritische componenten worden uitgevoerd in hoogwaardig RVS. In verband met de hoge eisen in de voedingsmiddelenindustrie zijn de luchtbehandelingskasten in hygiëne uitvoering geproduceerd.