Categorie
kantoren

Campus en kantoren aan zee

 

Onder de naam InnovOcean Campus krijgen het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ), haar projectpartners en de Oostendse vestiging van het ILVO (Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek) op de Oosteroever in Oostende een nieuw gemeenschappelijk complex naast een duinenlandschap. In het complex komen kantoren, een congrescentrum, een bibliotheek, een atelier, fysicochemische laboratoria en laboratoria voor aquacultuur.

 

Corrosie van alle kanten

 

De realisatie wordt uitermate boeiend: een deel van het projectgebied is landschappelijk beschermd en er zijn ondergrondse hoogspanningsleidingen. Ook de natte labo’s met zeewater om zee-experimenten in gecontroleerde omstandigheden uit te voeren zullen technisch hoogstaande oplossingen vragen. De keuze is op de duurzaam kunststof luchtbehandelingskasten van Rosenberg gevallen vanwege de corrosie immuniteit van de kasten. Duurzaamheid is een belangrijk thema voor InnovOcean en onderhoudsarme materialen horen daar bij .

 

De twee toe-/afvoerunits voor de natte labo’s en de standaard labo’s voldoen aan de ErP2018 dankzij hoog rendement epoxy gecoate kruisstroomwisselaars. De gecoate EC ventilatoren zorgen voor een totale luchtverplaatsing van bijna 25.000 m³/h.