Vita Scheldebad

Categorie
Zwembaden

VITA Scheldebad – DBMEE project

Het project omvat een geïntegreerde (DBMEE)-contractvorm van maar liefst 30 jaar waarbij het ontwerp, de bouw, onderhoud, energie en exploitatie door hoofdaannemer Cordeel wordt uitgevoerd. De Vita groep heeft meerdere zwembaden in beheer en streeft naar een vernieuwend concept van sport- en zwembadfaciliteiten. Het Vita Scheldebad heeft een competitiebad (25 x 21m met 8 banen), doelgroepenbad (15 x 8m), peuterbad, familieglijbaan, 3 kruidenbaden, horecazaak met binnenspeeltuin en fitnessruimte.

 

 

Het luchtbehandelingssysteem

De gebruikelijke aanwezigheid van chloor en vocht in de zwembadlucht bepaalt voor een groot deel welke materialen er gebruikt kunnen worden. Vooral als er garanties gegeven moeten worden op het gebied van levensduur en onderhoud.

 

 

De luchtgroepen

Voor de luchtbehandeling is gekozen voor de kunststof luchtgroepen van Rosenberg Klimaattechniek. Onze luchtgroepen blijken keer op keer de meest verstandige keuze voor zwembaden. Niet alleen door de standaard 12 jaar garantie op de omkasting (zonder voorwaarden), maar ook door inmiddels 30 jaar ervaring met zwembaden en de hoogste thermische eigenschappen (T1/TB1 volgens EN1886) wat vooral op lange termijn energievoordelen oplevert. De luchtgroepen worden volledig voorbedraad geleverd en door de klant voorzien van een eigen regeling, die via Modbus of een analoog signaal kan communiceren met het ter plaatse gebruikelijke gebouwbeheerssysteem.

 

De luchtgroepen zijn uitgevoerd met epoxy gecoate kruisstroomwisselaars die de thermische energie van de af te voeren zwembadlucht teruggeeft aan schone- en droge buitenlucht.  Een warmwaterbatterij zorgt voor het laatste beetje opwarming van het buitenlucht- en retourluchtmengsel. De filters zijn conform de laatste filternormering en zorgen zo voor een schoon en fris binnenklimaat. Het restaurant met uitzicht op de Schelde staat op een lichte overdruk. De minimale aanwezigheid van chloorlucht in het restaurant wordt daardoor uitgesloten. De ruimte onder het restaurant is volledig ingericht als fitnessruimte. De luchthuishouding is geregeld met één luchtgroep. 7.000 m3/h toe- en afvoer met kruisstroomwisselaar inclusief verwarmings- en koelbatterij zorgen voor een uitstekend sportklimaat.

 

De eindgebruiker

“De installatie is supergoed verlopen. Wij zijn erg tevreden met het eindresultaat”

Maarten Bouwens – Zwembad Manager