Vluchtsimulator

Categorie
overigen

Het in Oostenrijk gevestigde bedrijf AMST Aviation is specialist op het gebied van vluchtsimulatie en trainingssystemen voor defensie- en burgerluchtvaartpiloten.

 

Voor AMST Aviation is Rosenberg Klimaattechniek dé leverancier van behandelde lucht. Deze Airfox FFS vluchtsimulator is door de productie- en testfaciliteit vlakbij Schiphol ontwikkeld en gebouwd en bevat een volledige cockpit met daarin alle apparatuur die in een gemiddeld burgerluchtvaarttoestel ook te vinden is. Piloten en ook instructeurs kunnen in deze simulator een volledige vlucht ervaren en tegelijk bloot worden gesteld aan extreme condities zoals ruimtelijke desoriëntatie en stresssituaties. Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van rook en extreme temperaturen.

 

De Rosenberg luchtbehandelingskast laat zien hoe groot deze simulator is. Onze kast staat links naast de simulator en heeft toch nog een hoogte van 150 cm. De geconditioneerde lucht wordt met flexibele slangen van en naar de cockpit getransporteerd en de Priva regelaar staat via Modbus in direct contact met de simulator. De luchthoeveelheid wordt met EC ventilatoren traploos geregeld en met ePM1 60% gefilterd. Rosenberg feliciteert AMST met deze prachtige simulator en uiteraard het goed gekozen luchtbehandelingssysteem.