Dakventilatoren

Dakventilatoren

AC dakventilator DV / DVE

De direct gedreven dakventilatoren met buitenpoolmotor van Rosenberg staan voor kwaliteit. Aangezien de motoren, schoepenwielen en de behuizingen volledig zelf geproduceerd worden gaan bij Rosenberg prijs en kwaliteit écht samen. Het is juist de kwaliteit die ervoor zorgt dat wij al jarenlang een groot marktaandeel hebben met onze ventilatoren op de Nederlandse markt.

EC dakventilator DVE / DVW (gelijkstroom)

De dakventilatoren met gelijkstroommotoren van Rosenberg staan voor innovatieve kwaliteit en duurzaamheid. Deze ventilatoren zijn volledig in eigen fabriek ontwikkeld. De gelijkstroomventilatoren zijn door hun ruime selectiemogelijkheid zeer breed toepasbaar en door hun techniek uitermate zuinig met energie.

 

Verticaal uitblazende dakventilator voor het afzuigen van schone of licht verontreinigde lucht. De dakventilatoren zijn als volgt geconstrueerd:

 

  • Huis: zeewaterbestendig aluminium AIMg3
  • Fundatieplaat: verzinkte staalplaat met poedercoating, RAL 7030
  • Schoepenwiel: t/m type 450 kunststof, vanaf type 500 en groter aluminium AIMg3

 

Elke dakventilator is standaard voorzien van een werkschakelaar, kabeldoorvoer in het fundatieframe en perszijdig voorzien van een beschermrooster. De ventilatormotor is samengebouwd met de centrifugaalwaaier met achterovergebogen schoepen. Deze motor- en schoepenwielcombinatie is dynamisch en statisch gebalanceerd volgens Q2,5 en trillingsvrij opgehangen.

 

De Rosenberg dakventilatoren kunnen worden toegepast in de de utiliteit, sportcomplexen, bedrijfshallen en keukentechniek. De ventilatoren zijn geschikt voor montage op een plat of elk ander gevormd dak.

Dakventilator hoge temperatuur DVN/DVNF

De Rosenberg dakventilatoren van de DVNF(S) serie worden gebruikt in bedrijfssituaties tot 120°C doordat de motor buiten de luchtstroom is geplaatst. Deze ventilatoren zijn uitermate geschikt voor de ventilatie van warenhuizen, supermarkten, fabrieken, zwembaden, keukens, eetzalen, magazijnen, garages, boerderijen en stallen. De ventilatoren zijn voorbereid voor montage op een plat of willekeurig gevormd dak.

Kenmerken:

  • motor buiten de luchtstroom, waardoor belastbaar tot hogere temperatuur.
  • debiet tot 36.000m3/h verkrijgbaar
  • goed regelbaar middels frequentieregeling
  • standaard voorzien van werkschakelaar
  • achterovergebogen schoepenwiel
  • verkrijgbaar in geluidgedempte uitvoering (DVNS)
  • verkrijgbaar in Atex uitvoering (hyperlink maken naar Atex ventilatoren)

frequentieregelaar moet voorzien zijn van een sinusfilter over alle polen voor een juiste werking

Als we afgeschermde kabels installeren, is een alpolige sinusfilter in de meeste gevallen niet nodig.

Let op de genoemde spanningstoename.